The Keys to the Portals

Et blodigt opgør… (over stok og sten part II)

Kan se at Spade giver sin fortælling i et lidt subjektivt syn, og tilsyneladende havde glemt at jeg også var med, så jeg vil nu prøve at fortsætte i et mere objektivt syn på hvad der skete.

Ja, Frank var ikke meget for at sluge mønten, men med Jell-O (tilsat lidt lokalbedøvende middel – sorry Frank, men var for dit eget bedste) gled den da ned. Men ja, det var interessant at skulle krydse grænsen til denne nye verden. Meget svært at overbevise sig selv om at det er muligt (hvorfor det nok også tog os et par forsøg). Men vi kom da igennem, og som Spade rigtigt fortæller, fandt vi spor efter Russel og en vogn eller en kærre, der tilsyneladende havde mødt ham i denne nye verden.

Efter at have fulgt sporene en halv dags tid, kom vi til det der mest af alt mindede om en farm eller gård, taget ud af en gammel western film. Vi beslutter os for at undersøge hvem der bor der, for nu at finde ud af hvem (eller hvad) der går for normale beboere i denne verden, samt om de skulle have set Russel komme forbi. Djengo banker på gården, hvor en mand åbner. Herefter er det lidt forvirrende, personen bliver øjensynligt bange (måske han aldrig har set en ork), og forsøger at smække døren. Djengo forhindrer dette et, og manden flygter, – hvorefter Djengo gør kort proces og skyder ham i ryggen (dog med LL ammunition). Mandens kone og børn (formoder jeg), flygter til laden hvor de låser sig inde. Så alt i alt en rigtig god introduktion til den lokale befolkning, ingen døde…

Den verden vi var kommet til, så ud til at være i en periode tilsvarende midt i middelalderen. Lokalbefolkningen var indisk/mellemøstlig udseende, dog at der også var personer med blå øjne. Den lokale dialekt mindede om en afart af germansk og gallisk, så det tog lidt tid førend vi kunne kommunikere ordentligt. Som en sidenote er det rigtig interessant at se hvordan den germanske sprogstamme ser ud til at være universel gældende for intelligent liv. Her i en anden verden i en anden tid, er det fuldstændigt uafhængigt opstået. Samtidigt har Spade tidligere fortalt at de i en anden verden – som var lang mere teknologisk udviklet – talte en dialekt der mindede om en blanding af engelsk og kinesisk. Nå men tilbage til fortællingen…

Efter at have fået lidt mere styr på situationen, og få manden på benene igen, lykkedes det os at overbevise manden om at vi ikke ville dem noget ondt, men blot søgte nattely og informationer om Russel. Familien havde ikke set ham, men manden accepterede at spørge i den nærliggende by (Djengo overtalte ham på bedste ork-vis: ”hvis du overvejer ikke at komme tilbage, eller at fortælle folk i byen hvem vi er, så tænk på din kone og børn…”). Det viste sig at Russel havde været forbi dagen før, og efter at have provianteret var fortsat mod syd.

Så vi samlede udrustningen og satte kursen mod syd. De næste dage kom vi forbi nogle flere byer, og generelt lod vi Djengo gå derind (vi fandt ud af at orker, trolde og elvere også eksisterede her) og høre om Russel havde været forbi, samt om det var muligt at købe heste eller andre ride/pakdyr. Heste var åbenbart en værdifuld vare, og det var kun Greven i området der havde så mange at der kunne sælges af dem (og hans by var vi ikke kommet til). Så vi fortsatte ufortrødent i Ilmarch i håbet om at indhente Russel. Efter ca.5 dage kom vi til en større by, hvor Spade fandt Russel ved brug af magi. Spade tog herefter kontakt til det lokale tempel, og fortalte at vi var udsendt af loven fra syd, og jagtede denne onde troldmand (ja magi eksisterede og var velkendt her), der havde kidnappet to små piger. Vi fik lov til at udøve magi på kirkens vegne (dog ikke på kongens jorde). Spade og Frank fandt frem til det hus som Russel havde benyttet, og aflagde dette et besøg. Huset var ikke et normalt hus, men nærmere indrettet som et lille fængsel. Der var to hyrede vagter og den ene søster blev holdt fanget. Spade og Frank udspurgte vagterne, (Spade havde ved magi uskadeliggjort dem) og fandt ud af at Russel havde taget den anden pige til en by med båd dagen før. Så tilbage til kirken, høre om de kunne hjælpe med transport til denne by, samt om muligt sende besked til kirken der om at vi ville komme.

På selve sejlturen skete der ikke meget, om end, det lykkedes os næsten at indhente Russel. Således kunne vi fra indsejlingen til byen se Russel med følge gå fra borde. Spade forlod sin krop, og fulgte efter dem, og fandt derved frem til deres tilflugtssted.

Nu var det så at vi (Spade)tænkte at det ville være godt med lidt hjælp, og derfor blev kirken lidt mere involveret. De lovede at komme med en gruppe tempelriddere (hvad de så end er værd), men der ville gå en time. Så Spade, nok grundet bange anelser om Russel, valgte at vi skulle slå til hurtigst muligt, og så måtte tempelridderne komme når de kom. Frank der er sendt i forvejen, har opdaget at huset er overvåget af ”lokale”. Efter alle er kommet på plads, Spade og Djengo på forsiden, og Frank og undertegnede på bagsiden, gøres der kort proces med de ”lokale” (rolig, rolig, – de får kun lidt fødder i hovedet og hænder i skridtet…). Herefter bryder vi samtidig hoveddør og bagdør ned… troede vi. Det viste sig at endnu engang er der tale om et fort forklædt som hus. Så Spade løfter Djengo op i luften og han braser ind af vinduet på første sal, mens Frank bruger sit ”lyssværd” og begynder at smelte låsen på bagdøren. Spade løfter sig selv op, og da de er kommet ind lyder et ’lille puf’ – det ser ud til at disse middelaldervagter har granater…

Nå, men Spade lader sig ikke ryste af lidt granater, så han løber lige i retningen af hvor de kom, og bruger magi (igen – tror ikke Spade ved hvordan man bruger en god gammeldags pistol eller riffel) til at uskadeliggøre dem. I mellemtiden har Frank fået smeltet låsen og han og jeg stormer underetagen… (det lyder godt). Spade har imidlertid fundet ud af at alle levende individer (herunder Russel og pigen), er i det centrale rum i bygningen.

Vi samles uden for døren til rummet, og gør klar til at storme det…

Frank åbner døren – Lig kommer flyvende ud af døren – Spade kaster magi – Alle undtagen Russel og pigen falder om i rummet – Jeg skyder Russel – Djengo fyrer løs på Russel og løber ind i rummet – Lyn gnistrer om Spade – Spade kaster magi – Russel falder om…

Så ca. 2½ sek. efter Frank har åbnet døren, skaber vi overblik over situationen (Jeg ved det, vi er blevet gamle og langsomme). Det er synligt at der har været gang i noget blodmagi. Der er en søjle af blod op ad væggen, hvor blodet løber i en stadig strøm rundt om en person der er inde i det. Vi får taget pigen ud af rummet, og Spade uskadeliggør Russel (af hensyn til børn og svagelige sjæle undlader jeg beskrivelse). Blodet løber til vores forundring ind i ritualet, – så hvem driver det, er det Russel, en anden, eller er det drevet af det blod der er til stede?

Efter at have undersøgt ligene lidt mere, finder Djengo en bog, hvor forskellige blodritualer er beskrevet. Vi formoder at der er tale om et ritual hvor sjæle kan overføres fra en krop til en anden, eller at personer kan genoplives. For at afbryde ritualet forsøger Spade (med magi) at flytte personen inde i blodet ud. Noget af blodet fra ritualet løber ind i kroppen på denne person og han vågner. Spade forsøger hernæst at tage liget (det der fløj ud af døren) og lægge det ind og herefter tage det ud igen. Samme resultat, liget vågner, og der forsvinder bold fra søjlen. Spade gentager nu med flere lig, indtil der ikke er mere blod*.

Imens dette sker, har jeg taget pigen tilbage til templet, og fundet ud af at byvagten har omringet stedet to-tre gader væk, og alle beboere er blevet evakueret. Så Spade, Frank og Djengo venter på tempelridderne, førend de forlader huset. Tempelridderne brænder huset med ”hellig ild” (en form for rituel magi) og eskorterer os til templet. Job done – nu skal vi så bare hjem igen…

Vi tager ca. tre dage ud i ødemarken (hvilket her bare var en større lund mellem en masse marker) og Spade gennemfører ritualet for at åbne portalen. Desværre for Frank havde vi ikke noget Jell-O (husk pulver i fremtiden, – pebermynte (den grønne)), men Frank fik den ned efter et par forsøg…

The rest is business as usual, – deliver the news, get paid and go home…

Og husk, dette er min objektive fortælling i en verden hvor der kun er én sandhed, – en for hver af os…

”DOC”

*NOTE: Spørg Spade hvordan de genoplivede havde det efterfølgende.

Comments

skjalm Terrance_OC

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.